اسد بابایی روز شنبه در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی هشترود افزود: ۱۱۵ کتابخانه عمومی نهادی و ۴۷ کتابخانه مشارکتی در استان فعال است و تلاش میکنیم تا تمام روستاهای بالای ۲ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت با کمک خیران صاحب کتابخانه شود.
وی همچنین از تکمیل و تجهیز دومین کتابخانه شهر جدید سهند با سه هزار مترمربع طی این هفته خبر داد و بیان کرد: کارهای ساختمانی کتابخانه مراغه هم با پنج هزار مترمربع مساحت به زودی آغاز میشود.
«بابایی» با اشاره به وجود بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ نسخه کتاب در کتابخانههای عمومی استان خاطرنشان کرد: هدف ما این است که تعداد کتابهای موجود در مخزن کتابخانههای عمومی استان را به میزانی برسانیم که به ازای هر نفر در استان حداقل یک جلد کتاب وجود داشته باشد.
وی به تجهیز تمام کتابخانههای استان به اینترنت پرسرعت بیسیم نیز اشاره کرد و ادامه داد: در پویش نذر کتاب در سطح استان ۲۰ هزار جلد کتاب اهدا شد که ملکان در رتبه اول و هشترود در رتبه ۲۰ قرار داشت.
مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانشرقی از شهرداران استان هم خواست تا پایان آذرماه تمام بدهی خود شامل نیمدرصد از درآمدهای شهرداریها را به حساب انجمن کتابخانههای عمومی شهرستانها واریز کنند.
به گفته وی چهارمین مینیبوس کتابخانه سیار هم بهزودی در شبستر راهاندازی خواهد شد و ترویج روزافزون کتاب و کتابخوانی نیز با اجرای طرحهای مختلف در دستور کار قرار دارد.
کتابخانههای عمومی هشترود از استانداردهای لازم برخوردار نیست
فرماندار هشترود نیز در این جلسه از غیراستاندارد بودن کتابخانههای عمومی این شهرستان در شهر هشترود و نظرکهریزی انتقاد کرد و گفت: میز و صندلی چوبی این کتابخانهها بیش از ۳۰ سال قدمت دارد و قابل نشستن نیست.
علیرضا توری با ابراز تاسف از اینکه کتابخانه عمومی نظرکهریزی در مسیر سیلاب احداث شده است و با جاری شدن یک سیل کوچک امکان تخریب آن وجود دارد، انتقال آن به مکای دیگر با مصوبه ستاد بحران شهرستان را ضروری خواند.
وی همچنین از نبود نیروی انسانی در نظرکهریزی هم انتقاد کرد و افزود: این کتابخانه بعد از ظهرها تعطیل است؛ همچنین مخزن کتابخانه شهر هشترود نیز قدیمی است و به کتابهای بهروز نیاز دارد.
وی راهاندازی کتابخانه سیار در دهستانهای بزرگ این شهرستان را خواستار شد و اضافه کرد: متاسفانه روستاییان دسترسی محدودی به کتابخانه دارند و کتابخانههای سیار میتواند برای این افراد خدمات ارایه دهد.
به گزارش ایرنا ۲۴ آبانماه مصادف با سالروز ارتحال علامه طباطبایی به عنوان روز کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است؛ عالمی که کتابهای متعددی به رشته تحریر در آورده اما تفسیر وی بر قرآن کریم با عنوان المیزان بیش از بقیه آثارش جاودانه است تا جایی که حتی در کتابخانههای مکه و مدینه که کتابهای شیعیان به ندرت موجود است نیز میتوان تفسیر المیزان را مشاهده کرد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰