به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، شرکت ریخته گری به عنوان مجموعهای از گروه ماشین سازی تبریز، بر اساس موافقت نامه منعقده بین ایران و چک اسلواکی سابق در سال ۱۳۴۶ به منظور راه اندازی یک واحد صنعتی بزرگ و بنیادی و ملی جهت تولید انواع قطعات ریخته ماشینهای ابزار در قالب یک طرح اعلام وجود کرد.
شرکت ماشینسازی تبریز به عنوان یکی از شرکتهای صنعتی عمده تبریز در زمینه تولید و بازرگانی ماشینآلات صنعتی از جمله ماشینهای تراشکاری، فرزکاری، مته، سنگزنی، سنتر، CNC، ابزار تیزکنی، فرز نیمهسنگین، ماشین سنتر عمودی، ماشین سنتر افقی، ماشینهای سوراخکاری محسوب میشود
شرکت ریخته گری ماشین سازی تبریز به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای ریخته گری در کشور محسوب میشود؛ از نقاط قوت این شرکت در زمینه فعالیتهای تولیدی میتوان به قابلیتهای انعطاف پذیری در تنوع تولید، قیمت تمام شده مناسب به دلیل بالا بودن سرعت تولید و پایین بودن هزینههای پرسنلی، وجود خطوط تمام اتوماتیک دیزاماتیک، نزدیکی کارخانه به عرصه مصرف خریداران و صنایع بزرگ، قرار داشتن در یک قطب صنعتی و امکان بهره مندی از نیروهای متخصص و دانشگاهی، وجود مهارتها و تجربیات فنی و مهندسی و عملی ناشی از عملکرد و سابقه نزدیک به نیم قرن کارخانه و وجود امکانات گسترده زیر بنایی و سخت افزاری مناسب جهت توسعه شرکت اشاره کرد.
این کارخانه در سال ۱۳۸۴ از گروه ماشین سازی تبریز جدا شده و در سال ۱۳۸۸ بانک صادرات و بعد از قربانعلی و صندوق بازنشستگی فولاد واگذار شد که منجر به به مشکلات عدیده مواجه شد و با تعدیل نیرو پرداخته و نیروهای این شرکت از ۷۵۰ نفر به ۳۰۰ نفر کاهش یافت.
در سال ۱۳۹۸ در آیت الله رئیسی در زمان ریاست قوه قضائیه از بخش خصوصی خلع ید کرد و به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران برگشت و خرداد امسال در قالب دور دوم سفر رئیس جمهور به آذربایجان شرقی دومین مقصد سفر رئیس جمهور حضور در کارخانه ماشین سازی تبریز و دیدار با کارگران این مجموعه بود.
آیت الله رئیسی رئیس جمهور ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ در جمع کارگران کارخانه ماشین سازی تبریز با اشاره به جایگاه مهم کارخانه ماشینسازی تبریز در تامین نیازمندیهای زیرساختی کارخانجات و صنایع کشور اظهار داشت: احیای هر واحد تولیدی و صنعتی به خودی خود کار مهم و خوشحالکنندهای است، اما احیای کارخانه ماشینسازی که نقش مهمی در نوسازی و تجهیز دیگر واحدهای صنعتی و تولیدی دارد، باعث خوشحالی مضاعف است.
خصوصیسازی که باعث بیکاری و تعطیلی واحدهای صنعتی شود به هیچ وجه مطلوب نیست
رئیسی همچنین با اظهار خرسندی از تولیدات جدید کارخانه ماشینسازی تبریز پس از تجربه ناموفق خصوصیسازی این مجموعه اظهار داشت: ما مخالف خصوصیسازی نیستیم اما این کار زمانی مطلوب است که باعث رشد و افزایش کیفی و کمی تولید و ایجاد فرصتهای شغلی جدید شود، اگر نه آنچه تحت عنوان خصوصیسازی انجام و باعث بیکاری کارگران و تعطیلی یک واحد صنعتی شد که مایه افتخار تبریز، ایران و کلیت صنعت کشور بود، به هیچ وجه مطلوب نیست.
رئیس جمهور با اشاره به بازدید قبلی خود از مجموعه ماشینسازی تبریز به عنوان رئیس قوه قضائیه و درخواست کارگران برای بهبود وضعیت کارخانه تصریح کرد: خرسندم که امروز شاهد رضایت کارگران و صنعتگران از احیای این کارخانه هستم، اما بدانید که این تغییر وضعیت محصول تلاش و اراده خود شما بود و بنده به سهم خود از همه شما سپاسگزاری میکنم.
دستاندرکاران کارخانه ماشینسازی تبریز هیچ نگرانی از آینده نداشته باشند
آیتالله رئیسی با تاکید دوباره بر اینکه محصول تلاشها و زحمات شما کارگران شریف تولید قدرت برای کشور است، تصریح کرد: همه کارگران و صنعتگران و مدیران فعال در کارخانه ماشینسازی تبریز با اطمینان از آینده و بدون هیچ نگرانی، همه تلاش و توجه خود را صرف توسعه کار و تولید کنند و مطمئن باشید که همه بخشهای نظام از شما حمایت کرده و اجازه نخواهند داد حقی از کارگر و کشاورز و صنعتگر کشور ضایع شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت مردمی به دنبال آن است تا تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی برای مهار تورم را با رشد تولید و نه رکود محقق کند، خاطرنشان کرد: برخی کشورها تورم را با رکود مهار میکنند، اما ما به دنبال آن هستیم تا با رشد تولید تورم را مهار کنیم. تورم زمانی مهار میشود که تولید و صادرات ما افزایش پیدا کند، لذا از همه شما میخواهم که با امید کار و تلاش خود را دنبال کنید.
گزارش فارس حاکی است، کارگران ریختهگری ماشین سازی تبریز در این دیدار از رئیس جمهور خواستند این شرکت از لیست واگذاری به بخش خصوصی خارج شود و با تخصیص ۲ هزار میلیارد تومان این کارخانه نوسازی و بازسازی شده و از تسهیلات تبصره ۱۴ بهرهمند شود.
علی سررشته مدیرعامل شرکت ریختهگری گروه صنعتی ماشینسازی تبریز در حاشیه بازدید خبرنگاران از این کارخانه گفت: شرکت را در حالی که فقط ۱۲ میلیون تومان موجودی در حساب آن وجود داشت، تحویل گرفته و در حدود این سه سال، ضمن پرداخت حقوق کارگران، افزایش حقوق و مزایا و قسمتی از بدهی های شرکت را پرداخت کرده ایم.
سررشته، از بازدید نمایندگان سه شرکت روس، ترک و صرب از شرکت ریخته گری ماشین سازی تبریز خبر داد و گفت: با توجه به قدیمی بودن خط تولید شرکت، این بازدید ها منجر به عقد قرارداد نشد.
وی با اشاره به اینکه ریخته گری، ۸۳۳ مشتری بالقوه دارد که در صورت بهبود شرایط تولید می توانند به بالفعل تبدیل شوند، افزود: با توجه به اینکه شرکت ریخته گری ماشین سازی در لیست واگذاری قرار گرفته، نه امکان ورود بخش خصوصی برای نوسازی آن وجود دارد، و نه دولت برای به روز رسانی خط تولیدش اقدام می کند که این امر موجب غیر رقابتی شدن محصولات شرکت در بازارهای داخلی و خارجی شده است.
سررشته تصریح کرد: مصادف شدن شرایط کنونی ریخته گری ماشین سازی با بحران انرژی ناشی از جنگ روسیه و اوکراین در اروپا که به تعطیلی چندین شرکت ریخته گری معتبر اروپایی منجر شد، بازارهای اروپا را مستعد حضور محصولات این شرکت تبریزی کرده، اما تحقق این امر مستلزم عزمی راستین برای تزریق اعتبار نوسازی شرکت و احیای آن برای حضور در بازارهای جهانی است.
سررشته با اشاره به مشکلات پیش روی این مجموعه و کارگران آن می گوید: فرسوده بودن دستگاه ها، نبود نقدینگی، آلودگی محیط کارگاه ها به گرد و غبار ریخته گری ماشین سازی تبریز را در شرایط سختی قرار داده است.
وی ادامه داد: شرکت ریخته گری ماشین سازی تبریز که تا ۳۰ سال قبل در نوع خود در کشور رقیب نداشت، گویای وضع نا بسامان آن بوده و بیانگر این حقیقت است که این شرکت با وجود داشتن نیروی انسانی متخصص و کارآمد و همچنین زیرساخت های لازم، نمی تواند با تکنولوژی زمان جنگ جهانی دوم قامت راست کند.
مدیرعامل شرکت ریختهگری گروه صنعتی ماشینسازی تبریز گفت: در حال حاضر تولید سالانه شرکت هشت هزار تن می باشد که در صورت اجرای طرح توسعه تولیدات شرکت به سالانه ۳۵ هزارتن افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه میزان درآمد و هزینه شرکت سربه سراست و ارزش ریالی تولیدات این شرکت سالیانه ۳۰۰ میلیارد تومان است، افزود: بدهی های شرکت از زمانی که به بخش خصوصی واگذار شد به شدت افزایش یافت و هم اکنون بدهی انباشت شرکت در حدود ۲۵۰ میلیارد تومان است.
سررشته خاطرنشان کرد: در شرکت ریخته گری ماشین سازی تبریز برای تولید بیش از ۲۴۰ قطعه سبک و سنگین در کارگاههای مختلف حدود ۴۰۰ نفر همکاری دارند.
وی با اشاره به اینکه رئیس جمهور در سفر دوم رئیس جمهوری به استان و بازدید از گروه ماشین سازی دستور خارج شدن شرکت ریخته گری ماشین سازی تبریز از لیست واگذاری به بخش خصوصی را صادر کردند تحقق این وعده را خواستار شد.
گروه ماشینسازی تبریز تنها تولیدکننده ماشینافزارهای کنترل عددی و یونیورسال دقیق در غرب آسیا است و رقابت تنگاتنگی با شرکتهای مشابه در کشورهای صنعتی شرق آسیا و اروپا دارد ولی متأسفانه واگذاری های نادرست در دولت گذشته و قرار گرفتن در لیست واگذاری موجب شده این کارخانه در حالت برزخ قرار گرفته و باعث ایجاد آثار نامطلوبی در اقتصاد آذربایجان شرقی شده است.
پایان پیام/
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰