جبارعلی ذاکری، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجانشرقی
الناز طاهری
آذربایجانشرقی رکوردار سیل در کشور
آذربایجانشرقی رکوردار سیل در کشور
جبارعلی ذاکری، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجانشرقی امروز در جلسه اضطراری مدیران و مسؤولان استان در خصوص سیل اهر اظهار کرد: همیشه وقتی از آمادگی حرف میزنیم همه زلزله به یادشان میآید در حالی که ما از نظر سیل در آمار رکوردار هستیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجانشرقی خاطرنشان کرد: یکی از درد اصلی ما وضع قانون نیست بلکه در اجرای قانون مشکل داریم؛ در قانون علنا به ساختمانهای غیرمجاز اشاره شده است ولی با این خصوص مردم به این سمت میروند و در سیل اخیر نیز همین ساختمانها با مشکل روبهرو شدند.
ذاکری یادآور شد: جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز در استان ما در چند شاخه اعم از ویلاسازی، تغییرکاربری، ساخت و ساز حاشیهای و ساخت و ساز در مسیل است.اقدامات قانونی و وضع اقدامات حقوقی برای پیشگیری در اسناد بالادستی را تهیه کرده و به اجرا درخواهد آمد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجانشرقی مطالعه اولیه توسطه دهیاران و بخشداران را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: مطالعات جامع در خصوص مدیریت سیل توسط شهرداری تبریز در حال انجام است تا آسیبپذیرترین محلات را مشخص کرده و راهکارهای لازم را ارائه کنند.
وی در تشریح راهکارهای جلوگیری از سیل، متذکر شد: آزادسازی حریم و بستر رودخانه و مسیلها در شهرهای بزرگ و روستاها، استفاده از بسته تشویقی برای جابهجایی اهالی از نقاط خطرناک، جدیت در پوشش بیمهای راهکار اصلی است.
ذاکری در خصوص اسکان اضطراری دو خانواده در کانکس افزود: سریعترین اقدام برای این ۲ خانواده انجام شود البته در کنار این موضوع هلال احر چادر بین سیلزدگان توزیع کرده و مدرسهای را آماده کرده است.
وی در خصوص کانکسنشینان اهالی روستای ابلو اهر از سال ۹۱ زلزله اهر تاکنون، گفت: اینکه چرا در این شرایط هستد مورد بحث است ولی باید در این خصوص از ظرفیت خیرین نیز استفاده کرد اما با این حال قطعا با اداره راه و شهرسازی جهت رسیدگی به این موضوع جلسهای برگزار خواهم کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجانشرقی توضیح داد: بررسی لازم برای تعهدات بیمهای در سیل اخیر صورت گیرد تا ببینیم چه مقدار تحت پوشش بیمهای بودند.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه شرایط خاص است، تعدات بیمهای ویژهای را خواهیم خواست.
مدیرکل مدیریت بحران استان آذربایجان شرقی در این جلسه گفت: میزان خسارت سیل به ۱۰۱ روستا در شهرستانهای اهر، کلیبر، خداآفرین، هوراند و ورزقان را یک هزار و ۲۲۰ میلیارد ریال می باشد. این سیل به راه های روستایی، اراضی کشاورزی و باغی، احشام، خودروها و واحدهای مسکونی و دامی ۶ هزار میلیارد ریال خسارت وارد کرد.
وی ادامه داد: وسعت سیل در شهرستان اهر بیش از سایر شهرستانها بود و در این شهرستان ۳۱ روستا بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال خسارت دیدند.
وی بیان کرد: سیل همچنین به ۲۹ روستای کلیبر ۵۰ میلیارد ریال ۱۱ روزهای هوراند پنج ۱۷۰ میلیارد ریال، ۲۵ روستای خداآفرین ۲۳۰ میلیارد ریال و به روستاهای ورزقان ۱۷۰ میلیارد ریال خسارت زد.
هنربر افزود: همچنین ۶۰ خودرو در این سیل خسارت دید و تعدادی احشام نیز تلف شدند.
وی با بیان اینکه هشدار نارنجی که از سوی هواشناسی در مورد این سیل صادر شده بود از بروز خسارتهای جانی و مالی زیاد جلوگیری کرد، خاطرنشان کرد: پنج تا ۶ درصد بودجه سالانه کشور صرف پرداخت خسارت میشود و حوادث غیرمترقبه ۲۵ هزار میلیارد تومان به اقتصاد کشور ضرر وارد میکند .
ابوالفضل غنیزاده فرماندار اهر نیز در جلسه اضطراری مدیران و مسوولان استان در خصوص سیل اهرا ظهار کرد: ۱۱ نقطه خطرناک در شهرستان اهر وجود دارد که باید اقدام به جابهجایی شده و از حریم رودخانهها دور کرد.
وی ادامه داد: ما در این شهرستان مناطقی داریم که از نظر شاخصهای پدافند غیرعامل با مشکل روبهرو هستیم؛ یعنی اگر زلزلهای رخ دهد و یا خانهای تخریب بشود به علت نامناسب بودن مسیرها امکان کمک نخواهد بود.
فرماندار اهر متذکر شد: بازآفرینی محلات باید هرچه سریعتر صورت گیرد و این موضوع را در اولویت اصلی قرار داد تا پیشگیری از سایر اتفاقات ناگوار شود.
وی با اشاره بر اینکه ۲۰ سازه به بازسازی کامل نیاز دارد و با توجه به اینکه فصل رو به سردی است باید هر چه سریعتر این خانهها ساخته شوند، افزود: چراکه در حال حاضر این افراد در چادر زندگی میکنند.
احمد محرم زاده نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: متاسفانه صندوق بیمه محصولات کشاورزی تاکنون ریالی از بابت خسارات سیل به کشاورزان پرداخت نکرده است.
احمد محرمزاده اضافه کرد: امسال پنج مخاطره و آسیب شهرستان و کشاورزان استان را تهدید کرده که شامل سرمازدگی، تگرگ، ۲ بار سیل و خشکسالی است که متاسفانه صندوقهای بیمه هیچ خسارتی نداده اند.
وی به مشکل حاشیه نشینی در شهر اهر نیز اشاره کرد و گفت: این مشکل که بنا به دلایلی انباشته شده موجب افزایش خسارت در مواقع بحرانی میشود که باید به صورت ریشهای رفع شود.
محرمزاده با تاکید بر اینکه پیشگیری بهترین راه در مقابله با بحرانهاست، اضافه کرد: مدیریت بحران باید تنخواه کافی را در اختیار داشته باشد تا در مواقع ضرورت میتواند کمکهای لازم را انجام دهد.
وی همچنین بعد ضرورت ایجاد کمربند شرقی در اهر تاکید کرد و گفت: ساخت این کمربند به مداخله بهتر در مواقع بحرانی در این منطقه از شهر کمک میکند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰